• Share on Google+

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on Eerikkilän urheiluopistoon yhteyteen rakenteilla oleva monipuolisia liikunta- ja luontoelämyksiä tajoava vapaa-ajankeskus. Se sijaitsee kolmen kasvukeskuksen (Helsinki, Turku, Tampere) keskellä Tammelassa, Kanta-Hämeessä.  Resort-alue rakennetaan yhteensä kolmessa vaiheessa ja hankkeen arvo on kokonaisuudessaan yli 10 miljoonaa. Tähän mennessä hankkeeseen on Groundfundingin kautta kerätty yhteensä yli miljoona euroa.

Työmaa Eerikkilässä käynnistyi syksyllä 2016, ja on koko ajan edistynyt suunniteltua nopeammin. Kesällä 2017 valmistui 16 uutta lomahuoneistoa, ja niin ikään ensimmäiseen rakennusvaiheeseen kuuluneet huvilat luovutettiin käyttöön syksyllä 2017.  Tämän jälkeen käynnistetyn toisen vaiheen huoneistojen valmiusaste on tällä hetkellä 65 %, ja rakentaminen on selkeästi aikataulusta edellä. Rakenteilla olevat lomahuoneistot on suunniteltu otettavan käyttöön loppuvuodesta 2018. Resortin kolmannen vaiheen eli seitsemän lomahuvilan rakentamisesta päätetään myöhemmin tämän vuoden aikana.

Hankkeeseen on Groundfundingin kautta haettu rahoitusta kahteen otteeseen. Ensimmäiseen vaiheeseen huhtikuussa 2017 haettu rahoitus maksettiin takaisin syyskuun lopussa 2017. Toisen vaiheen rahoitus haettiin ensimmäisen vaiheen sijoitusten takaisinmaksun yhteydessä, ja toiseen vaiheeseen sijoittaneet saivat rahansa korkoineen takaisin tammikuun lopulla 2018.

Groundfundingin välittämässä rahoituksessa on kyse rakentamisen aikaisesta rahoituksesta. Sijoituksen takaisinmaksu perustuu rahoituslaitoksen kanssa ennalta sovittuun lainaan, jolla hanke uudelleenrahoitetaan tietyn valmiusasteen saavutamisen jälkeen. Groundfunding-sijoittajien rooli on toimia hankkeen rakentamisen aikaisina siltarahoittajina. Tämä tarjoaa sijoittajille varsin houkuttelevan sijoitusmahdollisuuden, sillä sijoituksen takaisinmaksu perustuu ennalta neuvoteltuun pankkirahoitukseen. Saattaa olla, että palaamme kolmannen vaiheen rahoituskierroksen merkeissä myöhemmin tänä vuonna.

Sillä aikaa suosittelemme tutustumaan Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin tarjoamiin monipuolisiin liikunta- ja luontoelämyksiin sekä erityisesti uusiin majoituspalveluihin!