• Share on Google+

Joukkorahoitus terminä tuo monelle mieleen innovatiiviset start-up-yritykset, jotka keräävät rahoitusta liiketoimintansa alkutaipaleella. Joukkorahoituksen historia ulottuu kuitenkin aikaan paljon ennen start-uppeja, ja sitä on oikeastaan jo vuosisatoja käytetty liiketoimien rahoittamiseen.

Kiinteistöjä pidetään yleisesti kohtuullisen hyvää ja vakaata tuottoa tarjoavina, turvallisina sijoituskohteina. Kiinteistövarallisuus onkin Suomen kansantalouden merkittävin varallisuuserä yli 70 % osuudella (RAKLI 2014). Tämä selittyy omistusasumisen suosiolla kulttuurissamme, jonka seurauksena merkittävä osa suomalaisten varallisuudesta on sidottuna kiinteistöihin (asuntoihin). Näin ollen jokaista oman kotinsa omistavaa voidaan pitää kiinteistösijoittajana.

 

Joukossa on voimaa

Groundfunding yhdistää sulavasti nykyaikaisen rahoitusmuodon sekä arvostetun ja halutun sijoitusmuodon. Sen avulla rakenteilla olevaa tai korjausta vaativaa kiinteistökohdetta rahoitetaan joukkorahoituksen keinoin. Projektin päätyttyä jokainen sijoittaja saa takaisin lainaamansa pääoman lisäksi hyvän korkotuoton. Tällainen joukkorahoituksen ja kiinteistösijoittamisen yhdistäminen tuo paljon etuja sekä rahoitusta hakeville yrityksille että sitä tarjoaville sijoittajille.

Kiinteistöihin sijoittaminen on yleisesti vaatinut suuria alkupääomia ja laajaa kontaktiverkostoa. Groundfundingin kautta voi sijoittaa jo pienellä pääomalla.

Kiinteistörahastot ovat toki huoleton tapa sijoittaa, mutta niiden tuotto riippuu rahastonhoitajan taidon lisäksi yleisestä markkinatrendistä ja hallinnointipalkkiot vievät tuotosta merkittävän osan. Groundfundingin kautta sijoittaminen on maksutonta. Välitys- tai hallinnointipalkkiot eivät syö tuottoa, vaan lainakorko määrittää suoraan sijoittajan saaman tuoton.

 

Tiedä mihin sijoitat

Jokainen rakennusprojekti on sijoituskohteena erilainen. Hankkeet rahoitetaan rakennuttajan omien varojen lisäksi usein pankkilainalla. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä projektin että rakennuttajan taustat on huolellisesti käyty ulkopuolisen tahon (pankin) toimesta läpi. Lisäksi projektista on saatavilla kattavasti tietoa sijoituspäätöksen tueksi.

Sijoittajalla on mahdollisuus seurata projektin etenemistä palvelun kautta, joten Groundfundingin tarjoama sijoituskohde on todellakin konkreettinen.

Tiedä mihin sijoitat ja osallistu projektiin, jonka lopputuloksen voit nähdä omin silmin!