Puukerrostalo valmistuu palikka kerrallaan

ATE Oy keräsi Groundfundingin kautta kesäkuun alussa noin 350 000 euroa pääomaa yhteensä 56 sijoittajalta puukerrostaloprojektiinsa Kirkkonummen Sundsbergissä.

Groundfunding vieraili viime viikolla Alavudella ATE-päivässä, jossa esiteltiin yhtiön CLT-moduulitehtaan toimintaa. CLT (Cross laminated Timber) tarkoittaa ristiinliimattua massiivipuurakennetta, jota käytetään yleisesti puurakentamisesa.

Päivään kuului tehdaskierros moduulitehtaalla Rantatöysän perinteikkäässä puuseppäkylässä. Kierroksella ATE Oy:n toimitusjohtaja Risto Lamminmäki kertoi moduulirakentamisen eri vaiheista. Vierailijoilla oli myös mahdollisuus ikuistaa nimensä ”vieraskirjaan”, moduuli nro 1:n ulkoseinään. ATE lupaa talojensa olevan ns. sadanvuoden taloja, joten tulevat sukupolvet voivat käydä tarkistamassa, ketkä projektiin ovat osallistuneet.

Moduuli valmistuu tehtaalla.

Valmiita moduuleja linjaston loppupäässä.

 

 

 

 

 

 

 

Konsulintorni moduuli 1 ”vieraskirja”.

Valmis makuuhuone- (oik.) sekä kylpyhuone-moduuli (vas.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielenkiintoisen tehdaskierroksen jälkeen oli vuorossa asiantuntijapuheenvuoroja, mm. yli-insinööri Keijo Ullakko kertoi puukerrostaloasumisen kysynnän kasvusta. Puurakentamisen suosio kasvaa tasaisesti tietoisuuden lisääntymisen myötä. ATE-päivän muut esitykset käsittelivät puurakentamista arkkitehti- ja rakennesuunnittelun näkökulmasta. Esityksissä tuotiin esiin mm. laadun merkitystä ja kuivarakentamisen olosuhteiden tärkeyttä.

Tehtaalla painettiin vierailijoista huolimatta hiki hatussa töitä Konsulintornin moduulien parissa. Moduuleja valmistuu tällä hetkellä 2-3 kpl viikossa, ja asentamaan niitä Kirkkonummelle päästään myöhemmin syksyllä. Kaikkiaan kohteeseen tulee nelisenkymmentä asuinmoduulia. Samanaikaisesti Kirkkonummella on maatyöt jo hyvässä vauhdissa ja alkuviikosta alkoi paalutus.

Konsulintornin työmaalla paalutus käynnissä.

Kahdessa paikassa kun tehdään samanaikaisesti, rakentamisaika lyhenee merkittävästi verrattuna perinteisempiin tapoihin. Tämä mahdollistaa asukkaiden muuton Konsulintornin puukerrostaloon jo loppuvuodesta.

Mika Susi
Groundfunding Oyj